Waarom doe ik dit?

Ik ben beroepscoach, NOBCO/EMCC Master Practitioner Coach nog wel! Ik sta graag open voor de begeleiding van anderen die op weg zijn hun doelen te realiseren. Toe maar! Ik ben op weg naar een cliënt in Den Dolder. Een ritje van pakweg 45 minuten. Maar niet 's morgens vroeg in de spits ...

Al gauw staar ik een kleine twee uur naar stilstaand blik, donker zoab met nasmeulende peuken en hier en daar verwrongen vangrail. Nadat mijn bloeddruk weer wat is gedaald, zie ik in de middenberm tussen de vangrails polletjes gras het asfalt opzij duwen, op zoek naar licht en lucht. M'n gedachten gaan terug naar een vakantie in een zonnig oord, waarin ik in een weiland lag, kauwend op een grasspriet. Ik bedenk me dat als ik hier langs de A12 een grassprietje in mijn mond zou doen, ik een of andere vergiftiging zou oplopen ...

Op weg, waaróm doe ík dit?
In mijn werk als beroepscoach en trainer zeg ik vaak heel mooie dingen tegen mensen en laat henzelf ontdekken waar hun eigen sleutel voor de oplossing van hun probleem ligt. Ook overkomt mijzelf weleens tegenslag, iets dat mij buitensporig opwindt. Ik maak mij echt kwaad en stel de vraag 'waarom doe ík dit?'

Ooit met vaderdag van zoonlief een CD van Acda en de Munnik gekregen. Ik hoor de woorden 'het leven is wat je overkomt, terwijl je andere plannen maakt'. Heel veel loopt op die werkdag anders dan je had voorgenomen. Eigenlijk is iedere dag weer uniek: mensen reageren net even anders dan je verwacht. Die blauwe envelop geeft jouw werkelijkheid net even anders weer. Die trainer raakt net even mijn hart niet. Ik verwacht iets ánders, ik wil méér, ik wil hèbben, ik wil dóen. Ik, ik, ik. Ik verbaas mij over mijn eigen blunders: waarom doe ik dít?

 

Terug ...

Iemand zei eens: wat de moeite waard is, is ook moeite waard, daarom doe ik dit.